To unge kvinner ble seksuelt trakassert på Troms Turlags hytte. Nå er varselet ferdig behandlet

I mars fikk Troms Turlag et varsel om seksuell trakassering av to unge kvinner på en av deres hytter. Nå innfører DNT nye regler nasjonalt for bruk av de ubetjente hyttene.

Beklagelig episode: I vinter opplevde Troms Turlag for første gang å få et varsel på seksuell trakassering på en av deres hytter. Behandlingen av varselet er nå avsluttet, og DNT har vedtatt nye «etikkregler» for å forhindre flere episoder.  Foto: Troms Turlag

Eksklusiv

Episoden tok sted på en hytte i Dividalen, og ble belyst av NRK tidligere i år etter at moren til en av de to kvinnene reagerte kraftig på hendelsen. Ifølge henne hadde en godt voksen mann kommet med flere ufine kommentarer rettet mot de to unge kvinnene. Troms Turlag ble varslet om hendelsen og har behandlet saken nå i vår.