Drømmer om å starte småbruk. Får minikraftverk som nærmeste nabo.

Eirin Karlsrud Flå og Bjørn Moe flyttet i juni til Sjøvassbotn for å starte småbruk. Et par dager senere fikk de vite at det skal bygges et vannkraftverk på andre siden av gjerdet deres.

– MINE FORFEDRE LIGGER GRAVLAGT HER: Eirin Karlsrud Flå (25, fra venstre), Gry Merethe Reinsnos (48), Kine Larsen (36) og Bjørn Moe (25) er sjokkerte over at det er innvilget konsesjon for utbygging av vannkraftverk i Turrelva i Sjøvassbotn. – Det er mine forfedre som ligger gravlagt oppi fjellsiden på Siedi, et fjell som automatisk burde vært vernet. Skal ikke mine forfedre få hvile i fred, spør Larsen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

Etter tre år i kjellerleiligheter på Tromsøya, bestemte det nyforlovede paret seg for å satse på drømmen om å flytte ut av byen og starte et grønt småbruk. De la inn et bud på huset og eiendommen ved Turrelva i Sjøvassbotn innerst i Ullsfjorden. 11. juni kunne de endelig låse opp døra og gå inn i sin egen bolig. På kaffebesøk hos naboen noen dager etterpå, kom sjokket.