Får ikke behandling i tide på UNN:

Brystkreftpasienter betaler flere tusen for å få tatovert brystvorter hos private tatovører

Ventetiden for brystvortetatovering på UNN skal ikke overstigeett år, men flere kreftpasienter har vært nødt til å vente helt siden 2017. Enkelte har ikke sett noen annen utvei enn å betale dyrt fra egen lomme.

VIL HJELPE: Tatovør Linda Blikfeldt er en av mange tatovører som kunne avlastet UNN. Ifølge Helsedirektoratet har UNN flere måneder lengre venteliste på brystvortetatoveringer enn for eksempel Rikshospitalet i Oslo. 

Eksklusiv

– Det første du ser når du våkner og ser deg i speilet, er at det mangler noe. På treningssenteret, i fellesdusjen, ser alle jentene på deg. Du har kanskje kjæreste, og du lurer på hvordan vil han reagere på at du bare har én pupp? Brystvortetatovering handler om å bli ferdig med behandlingen, sier en tidligere kreftpasient i 40-årene, som ønsker å være anonym, til iTromsø.