Bybildet:

Der skyene drypper av gull

Hvor kan man reise for å oppleve eksotiske steder med særegne språk og hvor skyene drypper av smeltet gull?

NORDNORSK NATUR: «Takvattenlombolaen ved Strømsli, Hattavarre og Ruostafjellet» (Innlandsveien) har Thekla Høegh kalt dette bildet som kom ut i en postkortserie. Ruosta betyr «rust» på nordsamisk, mens Tamokdalen får sitt navn fra kvensk, «tammukka» – «ørret», mens «Divi» kommer fra det samiske ordet «dievva» som betyr «rundaktig haug, bakke». Bildet gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Thekla Høegh (1882-1957)/ PEM-THO-00516 

Eksklusiv

1950-tallets tromsøværinger hadde nok det samme behovet for å koble av som man har i dag, men hvor dro de for å slappe av? Sannsynligvis de samme stedene som vi drar til i dag, bare at det tok dem lengre tid. Dette «sommerbrevet» sto på trykk den 22. august 1952 og må vel nesten regnes delvis som en reisehåndbok og delvis som kjærlighetserklæring til Rosta fra en anonym tromsøværing.