Bybildet:

Mysteriet om Musikkpaviljongen

Hvem sørget egentlig for at Tromsø fikk Musikkpaviljong i tide til selveste hundreårsjubileet?

POPULÆR: Konsertene ved Musikkpaviljongen var vanligvis godt besøkt og den var flittig brukt i hvert fall fram til 1940. «I den senere tid har ikke Rådhusparken vært så attraktiv», skriver Tromsø den 14. juni 1960. Men det trenger ingen på bildet å bekymre seg for. Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum.   Foto: Ukjent/ PEM-BYM-GP00301

Eksklusiv

Mange pålitelige kilder sier at Musikkpaviljongen i Rådhusparken var reist av Tromsø bys velforening og ble kjøpt av Thams & Co. i Orkanger. De sendte den oppover som et byggesett og ble oppført i 1892. Etter hvert kom også landsdelens skolebygg som byggesett for å bli oppført av lokale krefter, så byggesettløsningen var vanlig på denne tiden.