Bybildet:

Applaus til han Gudbrand i naustet

Synvis’ jubileums- utstilling på Kulturhuset har vært et gjensyn med mange gode minner.

VILLA NØDEN, BESTEMT OG Tåren: Disse tre husene på Strandvegen hadde fått oppnavn etter eiernes personlighet og livssituasjon. – Gamle Rath i Villa Bestemt var en bestemt mann, forklarte Paulsen ved en anledning, mens hans eget hus fikk altså navn etter hans lettrørte bestemor. «Nøden» kan vel være ganske selvforklarende, men etter hvert ble også dette navnet på hele nabolaget. Her bodde det flere byfiskere, noe kattene i området sikkert satte pris på. Som med alle Synvis’ malerier kan man gå seg bort i detaljene. «Barndomsminner» (str. 100x70, olje 2019), er hentet fra Nordins jubileumsutstilling okt. 2019, kuratert av KunstsentralenNord ved kunstsosiolog Kristin Josefine Solstad. 

Eksklusiv

Der finner man blant mange andre kunstverk dette maleriet med tittelen «Barndomsminner». Med en kjent skikkelse i naustet: Gudbrand Paulsen og trekkspillet sitt.