Nå må «partylavvoen» kanskje fjernes: Verken kommunen eller alpinparken søkte byggetillatelse

Daglig leder Jon Håkonsen ved Tromsø alpinpark hevder at han har en god dialog med kommunen om ulovlighetsmeldingen, mens byggforvalter Gunnar Thraning sier at han ikke kjenner til saken.

«PARTYLAVVOEN»: I slutten av 2018 og starten av 2019 arbeidet Tromsø Alpinpark AS for å utivde lavvoen like utenfor kafeen i Kroken. Her viser daglig leder Jon Håkonsen fram lokalet like før åpningen i januar i år. Foto: Ronald Johansen 

Eksklusiv

I april fikk Tromsø Alpinpark et brev fra byggesaksavdelingen i Tromsø kommune. I brevet opplyste kommunen at lavvoen som ble satt opp utenfor kafeen i Kroken i 2015–2016 ikke var omsøkt og derfor kan være ulovlig. I 2018 utvidet Tromsø Alpinpark AS lavvoen, og gjorde den om til bar og lounge. Heller ikke dette ble det søkt om tillatelse til.