Bybildet:

Da byen kunne «gå på Krane» igjen: «En oase i Ishavsbyen»

Man er alltid litt skeptisk når yndlingskafeen flytter og åpner opp i nye lokaler. Kan det bli like bra? Vil de fortsatt ha Kvæfjordkake på menyen? Smaker kaffen like godt? Enn hva med de gode stolene?

EN LITEN OASE: Her kunne vi også snakke om selve Kirkeparken, men i dag snakker vi om den oasen som skjulte seg i bakgrunnen, bak veggen i kjelleren på Rødbanken fra 1948 til 1964: Kranes konditori. I 1964 flyttet konditoriet til Fiskernes Bank i Grønnegata 78/80, men ble lagt ned i 1966. Bildet gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Chr. Hansen AS/ PEM-CHA-00176 

Eksklusiv

Det var sikkert mange slike spørsmål her i byen i 1948 da Kaare Krane, sønn av Peder Krane og arvtakeren til konditoriet, flyttet etablissementet til Rødbanken (Storgata 65).