Trålervraket kan bli liggende til neste helg etter at skipperen avbrøt slepet av sikkerhetshensyn

– Positivt at de setter sikkerheten først, sier Kystverket. Tromsø Havn er orientert om situasjonen, avventer med å søke om erstatning, og vil ha eksperter til å vurdere skadene på kaia etter brannen.

BLIR LIGGENDE: Vraket av tråleren «Bukhta Naedznik» skulle fjernes før nyttår. Etter et mislykket forsøk på slep sørover har Kystverket nå satt en ny frist for fjerning av skipsvraket som ligger til kai i Breivika.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

30. desember startet slepet av vraket til den russiske tråleren «Bukhta Naezdnik», som brant i september. Etter kort tid avbrøt skipperen på den danske slepebåten «Westsund» slepet av sikkerhetsmessige årsaker, og returnerte til kai 20 i Breivika.