Det blir ikke kraftverk i Sjøvassbotn: – Endelig kan vi få den roen vi søkte da vi flyttet hit til bygda

Etter ti år med planer om å bygge småkraftverk i Turrelva-området, ble det 28. februar klart at Olje- og energidirektoratet avslår søknad om kraftverkutbygging i Sjøvassbotn.

ENDELIG RO: Eirin Karlsrud Flå flyttet til Sjøvassbotn i juni 2019 og er veldig glad for at det ikke blir kraftverkutbygging rett ved huset. – Endelig kan vi få den roen vi søkte da vi flyttet hit til bygda, sier Flå. Fra venstre: Sambygdinger Eirin Karlsrud Flå (25), Gry Merethe Reinsnos (48), Kine Larsen (36) og Bjørn Moe (25).  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Eksklusiv

Siden Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ga konsesjon til småkraftutbygging i Turrelva, har Forum for natur og friluftsliv i Troms, Naturvernforbundet, Sametinget og lokalbefolkningen kjempet for å bevare elva. Nå har Olje- og energidirektoratet (OED) bestemt at det ikke blir småkraftverk i Sjøvassbotn.