Støback i Grønnegata

I likhet med nesten alle de 623 norske menn og kvinner som tjente ved NORMASH under Koreakrigen, kom sersjant Bjarne Støback trygt hjem.

«SNOBBE- KVARTETTEN»: Bjarne Støbacks pappa. Magnus Støback, sang i Mandssangerforeningens «Snobbe-kvartett», noe som innebærer at han hadde en god stemme. På dette bildet fra 1921 ser vi fra venstre Karl Moen, Chr. «Kikken» Thue, Magnus Støback (Støbak), Mikkelsen eller Bjarne Kristensen, Karl «Gamle K» Kristiansen, Ingvald (eller Einar) Jespersen, Corn. Johnsen (Bratsberg), Hans Asphaug, Johan Knudsen og Sverre Berg Jensen. Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Chr. Hansen A/S/ PEM-CHA-00058 

Eksklusiv

Med tanke på omstendighetene var det vel nærmest et mirakel at bare to personer, sjåfør Arne Christiansen og laborant Brita Reisæter, omkom i tjenesten.