UiT-professoren tror det kan komme ny koronasmitte til Tromsø: – Folk bør være forsiktig

Måten nordmenn og svensker forholder seg til andre mennesker på er såpass lik at ved et nytt oppbluss av koronasmitte vil veien til svenske tilstander være kort, mener UiT-professor Kristoffer Rypdal.

Kristoffer Rypdal er professor ved institutt for matematikk, han tror veien til svenske tilstander er kort selvom Norge har betydelig lavere smittetall.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Eksklusiv

Mandag forrige uke skrev UiT-professor Kristoffer Rypdal, i et debattinnlegg hos iTromsø, at veien til svenske tilstander var skremmende kort. Der pekte han på det berømte R-tallet, som ikke var spesielt ulikt mellom oss og söta bror. R-tallet beskriver hvor mange én person smitter videre, tallet bør ligge på under én for at smitten ikke skal øke betraktelig.