Kunstner Joar Nango fikk «hvit mann, 50 år» til å tegne det samiske flagget fritt etter hukommelsen

Tromsø Kunstforenings prosjekt «Flagg Tromsø 2015-2020» avsluttes med utstilling av alle 70 flagg.

FORNØYD: Tromsø-kunstner Joar Nango gikk ut i sosiale medier for å finne en gjennomsnittlig hvit norsk mann i 50-årene som skulle tegne det samiske flagget slik han husket det. Nango synes resultatet er blitt fint.  Foto: Frank Lande

Jeg synes det ble ganske fint og jeg tror nok folk som ikke kjenner det samiske flagget kanskje ikke ville ha reagert på feilene.

Joar Nango, kunstner
Eksklusiv

Første dag i hver måned har Tromsø Kunstforening hengt opp månedens flagg utformet av en kunstner i prosjektet «Flagg Tromsø 2015-2020». Tradisjonen gikk relativt ubemerket hen i flere år inntil den pensjonerte høyesterettsadvokaten Gunnar Nerdrum tok med seg Oliver Resslers «Oil Spill Flag» hjem fordi han ikke likte å se et norsk flagg tilsølt med olje.