Nå skal Sametinget og kommunen megle:

Derfor vil ikke Arctic Center trekke forslaget: – Meningsløst å gi fra seg disse rettighetene

Siste ord er ikke sagt i Arctic Center-saken. I november skal kommunen og Sametinget til megling hos Fylkesmannen om alpinheisen – til tross for at prosjektledelsen sier prosjektet ikke vil bli noe av i denne omgang.

IKKE GITT OPP: Daglig leder i Arctic Center, Erik Joachimsen, sier at de ikke har gitt opp planene på Kvaløya. Denne illustrasjonen viser hvordan selskapet selv ønsket at prosjektet ville bli seende ut.  Foto: Arctic Center/Arkitektkontoret Amundsen

Eksklusiv

Planene om å bygge et alpinsenter på Kvaløya har eksistert siden 80-tallet. Tidligere i år var saken oppe til behandling i kommunestyret, som før sommeren vedtok å tillate bygging av alpinbakke, parkeringsplasser og vei ved foten av fjellet Lille Blåmann på Kvaløya.