Derfor var politimesteren imot åpning av byens første kino

Politimesteren fryktet at barn ville stjele penger for å ha råd til inngangsbilletten da kinoen åpnet.

SKIFTET NAVN: Samme bygning, mange tiår senere – vi skriver visstnok 1970-og-noe, denne gang fotografert fra «nykinoen», Fokus kino som ble åpnet 16. mars 1973. Selv om vi i dag opererer med en egen adresse for Bardus Bistro som ligger i de gamle lokalene til Tromsø Kinematografteater i Cora Sandels gate 2 (og 4, bygningen til høyre), hadde den adresse Storgata 82 da den startet opp i 1909. Den nederste delen av Amtmannsgata skiftet i 2006 navn til Cora Sandels gate. Foto: Endre Johansen 

Eksklusiv

Bare beliggenheten skulle tilsi at dette har vært en av byens sentrale steder, med Amtmannsgata mellom Storgata og Grønnegata. Men bare to uker før filmfestivalen starter, kan det være greit å minne om at bygningen midt i bildet fra søndag 19. september 1909 var det forjettede sted for dem som lurte på hva film var. Da inviterte nemlig Thoralf Willumsen til generalprøve i Tromsø Kinematografteater, for å vise polarfarer Cooks ankomst til København.