Da Erik Bye jaget Oluf fra byen

Og tok seg jobb som ute-gående reporter for NRK.

UNDERHOLDNING FRA TROMSØ: – Selvfølgelig håper vi å kunne spre litt humør og varme fra «Porten til Ishavet», sa programleder Erik Bye om «Callevaduville»-programmet som han skulle lage med produsent Øivind Thue (første rekke til høyre), journalist Arthur Arntzen, sekretær Berit Ruudbekken, produksjonsassistent Per Christiansen (bak fra venstre) og produksjonsleder Thor Jacobsen. Oluf hadde allerede forlatt byen og kunne ikke stille på bildet: – Æ va reidd han skulle begynne å sønge. Er det ikke rart at der ikke finnes noen bilder av Arntzen og Oluf på samme sted? Jeg nevner det bare. Foto: Ronald Johansen 

Eksklusiv

– Etter det jeg har hørt er årsaken til «emigrasjonen» at han synes det ble for mange søringer på en gang som skulle lage underholdning fra Tromsø. Jeg har også hørt antydninger om en viss redsel fra Olufs side for at jeg skulle synge «Anna Lovinda» i programmet, forklarte NRKs Erik Bye til «Tromsø» 24. januar 1980.