Forstår bekymrede leger på UNN – nå krever hun svar fra helseministeren

Det er ikke satt av penger i statsbudsjettet til at det skal innføres tidlig ultralyd og NIPT-test for gravide. Nå har stortingspolitiker Cecilie Myrseth (Ap) sendt brev til Bent Høie der hun forventer en avklaring.

FRUSTRERT: Cecilie Myrseth (Ap) mener regjeringen ikke jobber godt nok for å få på plass tilbudet om tidlig ultralyd og NIPT-test til gravide.   Foto: Vidar Ruud

Eksklusiv

iTromsø skrev nylig om overlegene ved UNN som er bekymret. I fjor vedtok Stortinget at det skal innføres tilbud om tidlig ultralyd og NIPT-test til gravide fra 2021. Men det er fortsatt ikke satt av midler til å innføre tilbudet. Dermed rekker ikke sykehusene å bestille inn nødvendig utstyr, hente flere ansatte og gi nødvendig opplæring som trengs for å bruke utstyret.