Foreldre nektet barna å se forestilling om kjønnsidentitet: – Jeg er sikker på at de gjorde det de tenkte var best for barnet sitt

«Tobias og dagen det smalt» handler om Tobias som er født i en jentekropp. Da forestillinga skulle vises på barneskolen i Godøy i Møre og Romsdal fredag, ble 15 elever nektet å se forestillinga av sine egne foreldre.

SYND: Kristine Myhre Tunheim er daglig leder i Rimfrost produksjoner. Hun syns det er synd at noen foreldre ikke ville at barna skulle se deres forestilling, men respekterer likevel valget deres. Bildet er fra forestillinga, «Tobias og dagen det smalt, med Jonas Delerud som Tobias og Kristine Myhre Tunheim som Pauline  Foto: Marius Fiskum / Hålogaland Teater

Eksklusiv

– Det er synd at foreldre holder barna tilbake fra forestillinga. Jeg kan godt forstå at man syns temaet er litt skummelt, men det er likevel synd at de ikke stoler på at vi har laget en forestilling som faglig sett passer for målgruppa, sier Kristine Myhre Tunheim, daglig leder og en av skaperne av Rimfrost produksjoner.