Torodd har hatt kreft – nå hjelper han kreftsyke med å komme seg til sykehuset

Koronapandemien fikk Kreftforeningen til å starte opp et nytt tilbud. Nå hjelper frivillige sjåfører kreftsyke med å komme seg til sykehus, lege eller apotek, slik at de skal slippe å bli utsatt for smitte på bussen.

STILLER OPP: Alf Henriksen er kreftsyk og må ofte til sykehuset. Ved hjelp av Kreftforeningens nye tilbud Følgetjenesten kan han hentes av frivilligsjåfør Torodd Mikalsen, i stedet for at han må ta buss og risikere smitte. Det er begge to fornøyde med.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Tilbudet heter «Følgetjenesten» og ble startet opp i september i fjor. Vanligvis må kreftpasienter som skal på sykehuset enten kjøre selv, eller få familie eller venner til å kjøre dem, eller ta buss eller taxi. Følgetjenesten gir kreftpasienter mulighet til å bli hentet hjemme og kjørt til sykehuset.