Politiet fikk Hurtigruten-etterforskningen i retur: – Statsadvokaten ønsker å belyse konsekvensene for folkehelsa og samfunnet i Tromsø

18. februar sendte Troms politidistrikt sin innstilling til statsadvokaten etter å ha etterforsket Hurtigruten for brudd på straffeloven og smittevernloven etter utbruddet på «Roald Amundsen» i fjor. Nå er etterforskningen i gang igjen.

NYE ETTERFORSKNINGSSKRITT: Politiet har fått beskjed av statsadvokaten om å gjennomføre ytterligere etterforskning av Hurtigruten.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB

Eksklusiv

Politiet innledet etterforskning av selskapet i august i fjor, etter utbruddet på «Roald Amundsen» der over 60 personer ble smittet og 69 kommuner ble rammet. Etter utbruddet har det kommet fram en rekke kritikkverdige forhold, i tillegg til at Fylkeslegen og senere Helsetilsynet har iverksatt tilsyn mot de to skipslegene om bord.