Om tre uker begynner vaksineringen av friske i Tromsø: – Jeg har verken blitt bestukket eller truet

Snart begynner Tromsø kommune å vaksinere friske folk, som ikke er helsearbeidere, også. Og FHI planlegger at hele den norske befolkningen skal ha fått tilbud om andre dose innen august er over.

LURT: Smittevernoverlege Trond Brattland forteller at vaksineringen av de som ikke er i risikogrupper, begynner straks. Det kan derfor være lurt å melde seg opp for dem som vil ha vaksine.   Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

I uke 22 begynner kommunen koronavaksinering av friske personer. Første gruppe ut er personer mellom 55 og 64 år, andre gruppe er personer mellom 45 og 54 år som begynner andre uka i juni, og i juli starter vaksineringen av aldersgruppen 18–44 år uten underliggende sykdom. Her er ikke rekkefølgen, om man starter nederst, øverst eller i midten, besluttet.