Også på midten av 1800-tallet havnet skytterne i klinsj med naboene

Det fører få rettigheter med seg å være byens eldste idrettsforening. Det har Tromsø skytterlag fått erfare flere ganger.

STRAMME KARER: Tromsø skytterlags første inkarnasjon, «Tromsø Skydeforening av 17. mai», var NOrd-Norges første skytelag og grunnlagt bare ett år etter hovedstadens skytterforening. Medlemmene var visstnok mer enn gjennomsnittlig interessert i våpen, militæret og deres evne til å forsvare landet. Dette bildet skal være fra rundt overgangen til 1900-tallet. Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Thoralf Øien (1877-1962)/ PEM-TOI-GP00211 

Eksklusiv

Da tenker jeg åpenbart på sommerens føljetong og «meningsutveksling» om den sperra turstien i Tromsdalen, hvor byens skyttere nå ønsker å trene igjen. Man må jo klokke inn toppformen til høstjakta.