Næringslivstoppen er skuffet over at partiene ikke har en mer ambisiøs klimapolitikk: – Klimaendringene er ubehagelige å ta innover seg

Tromsøværingen Cilia Holmes Indahl (31) leder et globalt investeringsselskap som investerer i klimateknologi. Hun opplever at bedrifter og investorer tar fatt på klimaproblematikken, men savner en mer aggressiv klimapolitikk hos de største norske partiene.

KLIMA: Næringslivstopp Cilia Holmes Indahl mener at klimapolitikken til de store norske partiene ikke er aggressiv nok.   Foto: Privat

Eksklusiv

Indahl jobber i Stockholm, og leder i dag stiftelsen til investeringsselskapet EQT – en jobb hun ble hentet til i august i fjor da stiftelsen skulle startes. Stiftelsen forvalter flere milliarder kroner, og investerer i entreprenører innen klimateknologi og sosial innovasjon. Å jobbe for en mer bærekraftig fremtid har vært viktig for Indahl, som er siviløkonom med en dobbel mastergrad i business og bærekraftig utvikling.