TROMSØ ISHALL: Kommende sesong er nemlig Tromsø Hockey eneste representant fra nord, ettersom pionerene i Narvik ikke stiller lag i årets sesong.

– Det er egentlig litt trist, for det hadde vært fint å ha lokaloppgjør her oppe, men vi skal prøve å gjøre så godt vi kan i hvertfall, sier trener for Tromsø-damene, Chris Steele.

Sist sesong måtte hvittrøyene vente helt til siste spillehelg på våren, før årets to første seiere kom.

Knekt koden?

Likevel ble det sisteplass, ett poeng bak Nes. I årets sesong håper laget å bite langt bedre fra seg, i en avdeling som utvides fra syv til ni lag, tross at Narvik forsvinner.

– Jentene var nære i flere kamper i fjor. Etter at de fant ut hvordan de skulle vinne, så var det ikke så vanskelig lenger. Det viste seg siste helgen, sier Steele.

LES OGSÅ: Machlik på åttendeplass i EM

– Jeg håper vi har knekt koden og har lært å spille litt bedre enn det vi gjorde i begynnelsen. Vi har mistet noen spillere og fått noen nye, men har fått trent bra sammen siden hallen åpnet i august, sier veterankeeper Gro Hauglid (42).

Humør

Lagets unge kaptein, Sigrun P. Eriksen (17), lar seg også tenne av den fine kurven laget viste på slutten i fjor.

– Det var veldig opptur på slutten i fjor, og jeg tror det blir bedre nå. At vi begynner å på et høyere nivå. Så mot slutten er vi på et helt nytt nivå. Men det viktigste er at vi spiller med humør, varsler 17-åringen med et smil.

Steele roser spillerne for måten de har holdt seg i form på i ferien.

LES OGSÅ: Storm-treneren fnyser av tabelltips

– De har vært flink å holde på med styrketrening og slike ting gjennom sommeren. Så de er i god form, sier treneren.

– Hvor bra kan dere gjøre det i år?

– Vi bør bli bedre enn i fjor.Det er ikke umulig å prestere heller. Det kan hende vi blir blant de beste også. Det er jo nye lag vi ikke kjenner så godt, sier Chris Steele.

LES OGSÅ: Fløya unngår kvalikrunde

– Om vi ikke kjemper i toppen, og det vil vi kanskje ikke gjøre, så er i hvertfall målet å ikke komme nederst, sier keeper Hauglid.

Og i Tromsø Hockey ser de gjerne at rollen som eneste representant fra nord blir høyst midlertidig.

– Jeg håper Narvik er tilbake snart, sier Sigrun Eriksen.