Tromsø Hockey er det nye flaggskipet i nord

Tromsø Hockeys damelag må forsvare landsdelens ære kommende sesong.

KLARE: Tromsø Hockey-damene gleder seg til ny sesong. Bak fra venstre: Duane Campbell (materialforvalter), Sigrun Petersdotter Eriksen, Sanna Filpus Øvervoll, Yvonne Petrovski, Jeanette Hammer Andersen, Sari Lumijärvi, Julia Sundquist, Chris Steele (trener), Ragne Martea Noer Lie (foran fra venstre), Frida Hansen, Thea Sørheim, Marte Idrupsen, Christina Norberg og Gro Hauglid (liggende foran). Foto: Lars Eidissen 

sport

TROMSØ ISHALL: Kommende sesong er nemlig Tromsø Hockey eneste representant fra nord, ettersom pionerene i Narvik ikke stiller lag i årets sesong.

– Det er egentlig litt trist, for det hadde vært fint å ha lokaloppgjør her oppe, men vi skal prøve å gjøre så godt vi kan i hvertfall, sier trener for Tromsø-damene, Chris Steele.

Sist sesong måtte hvittrøyene vente helt til siste spillehelg på våren, før årets to første seiere kom.

Knekt koden?

Likevel ble det sisteplass, ett poeng bak Nes. I årets sesong håper laget å bite langt bedre fra seg, i en avdeling som utvides fra syv til ni lag, tross at Narvik forsvinner.

– Jentene var nære i flere kamper i fjor. Etter at de fant ut hvordan de skulle vinne, så var det ikke så vanskelig lenger. Det viste seg siste helgen, sier Steele.

LES OGSÅ: Machlik på åttendeplass i EM

– Jeg håper vi har knekt koden og har lært å spille litt bedre enn det vi gjorde i begynnelsen. Vi har mistet noen spillere og fått noen nye, men har fått trent bra sammen siden hallen åpnet i august, sier veterankeeper Gro Hauglid (42).

Humør

Lagets unge kaptein, Sigrun P. Eriksen (17), lar seg også tenne av den fine kurven laget viste på slutten i fjor.

– Det var veldig opptur på slutten i fjor, og jeg tror det blir bedre nå. At vi begynner å på et høyere nivå. Så mot slutten er vi på et helt nytt nivå. Men det viktigste er at vi spiller med humør, varsler 17-åringen med et smil.

Steele roser spillerne for måten de har holdt seg i form på i ferien.

LES OGSÅ: Storm-treneren fnyser av tabelltips

– De har vært flink å holde på med styrketrening og slike ting gjennom sommeren. Så de er i god form, sier treneren.

– Hvor bra kan dere gjøre det i år?

– Vi bør bli bedre enn i fjor.Det er ikke umulig å prestere heller. Det kan hende vi blir blant de beste også. Det er jo nye lag vi ikke kjenner så godt, sier Chris Steele.

LES OGSÅ: Fløya unngår kvalikrunde

– Om vi ikke kjemper i toppen, og det vil vi kanskje ikke gjøre, så er i hvertfall målet å ikke komme nederst, sier keeper Hauglid.

Og i Tromsø Hockey ser de gjerne at rollen som eneste representant fra nord blir høyst midlertidig.

– Jeg håper Narvik er tilbake snart, sier Sigrun Eriksen.