Lakselvdal skytterlag fikk norgescup: – Stor stas!

Lakselvdal skytterlag har fått tildelt norgescup i stang og felthurtig for 2016.

FELTHURTIG-KONGE: Her jubler Roy Håkstad etter å ha vunnet LS for fjerde gang. Han løftes opp av lagkameratene Truls Pedersen (til venstre) og Marius Manskow Levang. Foto: Privat 

sport

LAKSELVDAL: – Det er veldig stas, særlig når det er den avsluttende av de to rundene. Den første er på Østlandet i slutten av mai, mens vår runde blir rett i forkant Landsskytterstevnet (i Øverbygd). Det borger for mange flere deltakere enn da vi arrangerte norgescup forrige gang, i 2014, sier Roy Håkstad, nestleder i Tromsø skytterlag til iTromsø.

I et par år har norgescupen i felthurtig og stang vært en prøveordning, men neste år er det norgescup på lik linje med baneskyting.

Håkstad – som har vunnet cowboy-øvelsen felthurtig i LS fire ganger – vil naturlig nok være en av favorittene.

– Selv om jeg vant LS, klarte jeg ikke målsettingen om å vinne norgescupen i år. Derfor har jeg lyst på revansje i 2016, sier Håkstad.

Kan bli historisk

Men aller gjevest er det nok å vinne LS. Klarer han det i 2016 blir han historisk. Ingen har vunnet felthurtig fem ganger før. Håkstad og Jan Erik Olbergsveen har vunnet fire ganger hver.

– Det er jo klart at det å vinne for femte gang er et nytt mål man har satt seg, sier Håkstad.

Og norgescupen på hjemmebane i Lakselvdal blir en viktig del av oppladningen.

LES MER: Skytterfamilien som kan bli historisk

– Jeg skal helt sikkert være med i arrangementskomiteen også, og alt dette blir bare gøy. På et så viktig arrangement mobiliserer vi alt, sier Håkstad.

Han tror på et bra antall deltakere når norgeseliten kommer til Lakselvdal på stevnet. Datoene er ikke endelig spikret, men trolig blir det 28.–30. juli.

– Når vi 150 deltakere, har vi nesten triplet deltakerantallet fra 2014. Da skal vi være fornøyde, sier Håkstad.

Viktig gulrot

Arrangementet vil gi en pen gevinst til Lakselvdag skytterlag – både økonomisk og rekrutteringsmessig.

– Økonomisk vil ikke gevinsten være det som skal bære laget videre, holdt jeg på å si. Men gevinsten for lokale skyttere og i eget lag er stor. Det vil være en stor gulrot og motivasjon for å trene mer, før man skal måle seg mot hele norgeseliten. Her får man smakt nå nivået. Det er ikke alle ungdommene som kan reise land og strand rundt på norgescup, understreker Roy Håkstad.

LES OGSÅ: Kinderegg for Fløya

Storfjord, Falken og Målselv skal arrangere de tre rundene med banestevner før LS i Øverbygd neste år.

Og på LS – som arrangeres 29. juli-5. august – blir det også trolig norgescupfinaler.

LES OGSÅ: TUIL vil forlenge med Helstrup