Storm vant thrillerkamp

Slo regjerende sluttspillmester Asker Aliens med 89-82, og tok sin fjerde strake seier denne sesongen.

Charlie Lee og Tromsø Storm. Bildet er fra kampen mellom Gimle og Tromsø Storm spilt tidligere i oktober.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB scanpix

sport

Asker Aliens vant forrige sesongs sluttspill, og kom til Tromsø med to seiere av to mulige.

De virket på hugget fra starten av, og gikk ut i et voldsomt tempo som Storm ikke hang med på. På stillingen 3-11 tok trener Kenneth Webb timeout, og alvorspraten så ut til å vekke hjemmelaget. Jacob Baiden kom inn fra benken, og var i strålende spillehumør.

Til første pause var mesteparten av forspranget til gjestene spist opp med 18-20. I andre periode fortsatt Storm den gode stimen, og snudde til ledelse. På det meste var de oppe i 39-31, men så begynte vertene å trøble igjen. Aliens satte sine skudd, mens Storm bommet.

Webb byttet spillere ofte, og var tydelig missfornøyd med det som ble levert på parketten. Halvveis ledet Storm med 41-39, men spillet var allikevel ikke mer enn helt greit.

Nervepirrende

I tredje periode gikk vertene ut i et voldsomt tempo, og anført av en het Kiril Raykov kjørte de over gjestene. Foran den siste perioden var ledelsen økt fra to til hele 16 poeng, og Storm var foran med 71-55. Men Aliens nektet å gi seg, og kjempet seg tilbake i kampen.

På et tidspunkt var de bare fem poeng bak med 74-69. Da tok kaptein Aslak Smalås ansvar, og med en viktig trepoenger roet han nervene til de drøyt 1.000 oppmøtte i Tromsøhallen.

Asker Aliens yppet seg på tampen, men Storm holdt gjestene på trygg ansvar og vant til slutt 89-82. Charlie Lee ble mestscorende med 22 poeng for Storm, mens Espen Stien satte flest poeng for Aliens med hele 33.