OL-ilden kommer til Tromsø

En ung ildsjel fra Troms får æren av å tenne OL-ilden i Tromsø.

OL-ILD: Fakkelmann Jens August Dalsegg og kollegene i Ungdoms-OL skal tenne den olympiske gnisten sammen med lokal ungdom når OL-ilden kommer til Tromsø.  

sport

Ungdoms-OL arrangeres på Lillehammer, Hamar, Øyer, Gjøvik og i Oslo 12.-21. februar i 2016.

I den forbindelse starter det en fakkelturne i Hellas 1. desember, og den skal innom alle landets fylker før den ender opp på åpningsseremonien på Lillehammer 12. februar.

13. januar kommer fakkelturneen til Tromsø og en utøver fra fylket for æren av å tenne den olympiske ild.

– Vi gleder oss veldig til å være vertskap for den olympiske ilden og skal lage kjempestemning når den kommer hit, sier Knut Bjørklund, leder i Troms Idrettskrets, ifølge en pressemelding.

Ungdoms-OL skal hedre én ung ildsjel i hver fakkelby.

Det skal være en ungdom under 26 år som skaper idrettsglede blant barn og unge i distriktet.

LES OGSÅ: Her er Steinar Nilsens avskjedsbrev

Nominasjonskampanjen for Årets Ildsjel pågår i oktober og man kan nominere sin kandidat på nettstedet ildsjel2016.no.

19 kandidater, en fra hvert fylke, skal etterhvert kjempe om å vinne prisen som blir delt ut på NRKs direktesending fra Idrettsgallaen 9. januar 2016. I tillegg får alle ildsjelene en sentral rolle i åpningsseremonien til Ungdoms-OL, skriver Lillehammer 2016 i en pressemelding.

– Vi er stolte av alle de flotte ungdommene som gjør en frivillig innsats for norsk idrett. Vi trenger ungdom, både som utøvere, trenere, ledere og organisasjonsbyggere. Å bli verdsatt er en viktig motivasjon for å fortsette å bidra og derfor er det flott at årets ildsjel er en ung person, sier idrettspresident Tom Tvedt.

LES OGSÅ: Vil lage vorspiel foran "Slaget om Nord-Norge"