RAMSAU/TROMSØ: I ti dager har hun og resten av Team Nord-Norge, samt Team Nord-Norge rekrutt, trent på snø i høyden i Ramsau i Østerrike.

– Det har vært veldig bra og ti fine dager på ski. Vi har vært veldig heldige med været, og det har vært sinnssykt fint å gå på ski. Det er også gøy at begge lagene har vært samlet, sier Anna Svendsen til iTromsø.

Langrennsløperne har bodd på 1.000 meters høyde og trent på opp mot 2.500 meters høyde, oppe på breen. Men noen stor effekt av høydetreningen tror hun ikke på.

– Vi har vært her for å få gå på ski. Ti dager i høyden gir ikke noen effekt, så det var ikke poenget med samlingen. Vi har fått jobbet med teknikken og hatt rolige, fine treningsdager oppe på breen, sier Svendsen.

Verdenscup

25-åringen hadde en god sesong i fjor – der hun kom på 8.-plass på NM-sprinten og fikk gått verdenscup på tampen av sesongen.

NM i Tromsø 28.-31. januar er årets viktigste konkurranser for Tromsø Skiklubb-løperen.

– Det hadde vært artig å gå fort på 10 kilometer klassisk i NM. Det er favorittdistansen min. Jeg skal prøve å toppe formen til da. NM er det store målet og det skal bli artig å gå på hjemmebane, sier Svendsen.

– Hva med verdenscup?

– Det går jeg ikke rundt og tenker på. NM er som sagt det store målet og alt annet får være en bonus. Jeg skal gå Skandinavisk Cup og norgescup og prøve å hevde meg der, sier Svendsen.

Team Nord-Norge-trener Roy Helge Larsen tror Anna kan vise seg sterk nok til å få gå verdenscup på nasjonal kvote.

– Ja, det tror jeg absolutt. Det er veldig tøft å klare det før NM, fordi Skiforbundet har vært tydelig at landslagsløperne prioriteres da. Men helgen etter NM er det 30 kilometer i Holmenkollen. Gjør Anna og noen andre løpere det godt i NM kan det absolutt være muligheter, sier Larsen.

Reiser til Finland

Treneren understreker at alle ni løpere på laget er godt i gang i forberedelsene til ny sesong.

– De er i bra i rute hele gjengen egentlig. Vi har hatt en fantastisk bra samling her nede, sier Larsen på telefon fra flyplassen i München.

Teamet kom hjem til Tromsø mandag kveld.

Nå venter noen dager med trening her, før flere løpere reiser til Muonio og mer trening på snø i neste uke.

Sesongåpningen er på Beitostølen 13.-15. november.

– Det er jeg bare med for å få gått noen skirenn tidlig. Jeg legger ikke opp til noen formtopp da. Det er ikke da jeg skal gå fort, men det hadde vært gøy å gå «greit» der, sier Anna Svendsen.