Han har sett 24 kamper i damenes 2.-divisjon i år. Thor-Gøran "TGS" Sørensen driver Fotballbloggen kvinnefotball TGS, og har sett de fleste kampene i Tromsø i damenes 2.-divisjon i år.

Blant motstanderlagene peker det seg ut tre spillere som kan forsterke de grønnkledde damene:

1. Guro Bell Pedersen, TUIL

Spilte i Fløya da de rykket ned i fjor, og gikk til TUIL foran årets sesong. Der bøttet hun inn mål. Totalt ble det 15 scoringer i TUIL-drakten i 2.-divisjon.

– Hun kjenner til 1.-divisjon og hva som kreves der. Jeg er trygg på at hun kunne gjort en god jobb for Fløya, men samtidig har Fløya allerede Celine Nergård og Sofie Skjelstad Jensen, sier Sørensen.

2. Amalie Strømme, TIL

En meget talentfull forsvarsspiller. Født i 1996, og har vært i TIL i mange år. Det kan komme godt med når Fløya møter langt sterkere motstand i 1.-divisjon.

– Hun har vært solid i forsvar, trår til i duellene og er veldig sterk. God med ballen i beina. Fløya har ikke fått kjent på så mye bakover i år, så det blir vanskelig å si hvordan hun vil gjøre det, men hun er en av de beste forsvarsspillerne i Tromsø, sier Sørensen.

3. Ida Kristine Hansen, Stakkevollan

Midtbanespiller med fortid i TUIL, Leknes og Medkila (da de spilte 1. divisjon i 2008 og 2009 journ.anm.).

– Hun er god med ball og kan skyte fra mange vinkler. Mentalt sterk, flink i plasseringsspillet og løper mye. Det vil hjelpe Fløya, sier Sørensen.

– Bra spillere

Fløya-trener Roger Nilsen sier til iTromsø at de ikke har midler til å hente spillere, men gir følgende kommentar om trioen:

– Det er bra spillere. Alle tre er gode, sier han hemmelighetsfullt.

I tillegg til trioen over er det flere spennende spillere i byen, men om disse forsterker Fløya er heller usikkert, mener Sørensen.

– Det er ikke noe poeng å gå til Fløya for å spille for rekruttlaget. Fløya har allerede en stor spillerstall: Da er det kanskje mer hensiktsmessig å bli i klubben for å utvikle seg, sier Sørensen.

Spillerne «TGS» trekker fram er Carina Tårn Hansen, TUIL; Veronica Sætre, TUIL; Ingeborg Eriksen, TIL; Janne Sofie Isaksen, Stakkevollan og Tina Solberg, TIL.

Like rammer

Men alle blir neppe signert, for tross opprykk er det ikke mye å rutte med for trener Roger Nilsen.

– Det er ikke lett i damefotball, og rammene er omtrent like som sist sesong. Vi bør ha inn noen nye i apparatet rundt laget, så det ikke blir så mye på enkelte i klubben. Da kan vi fordele litt mer, og ingen må slite seg ut med både sponsorjakt, trening og andre oppgaver, sier Nilsen.

Guro Bell Pedersen spilte i Fløya i fjor, og vil ifølge Thor-Gøran Sørensen forsterke Fløya i 1.-divisjon. Foto: Tobias Stein Eilertsen
TILs Amalie Strømme er blant byens beste forsvarsspillere, sier Sørensen. Foto: Kvinnefotball TGS
Thor-Gøran Sørensen blogger om kvinnefotball. Foto: Privat