TUIL-legende ny trener i Ishavsbyen

Geir Allertsen (53) lover underholdning, banneforbud og mye moro når han tar over jobben som Ishavsbyen-trener.

STOLT Geir Allertsen var svært godt fornøyd da iTromsø møtte den ferske Ishavsbyen-treneren på Kaffebønna fredag formiddag.   Foto: Jørund Wessel Carlsen

NY TRENER Geir Allertsen gir styreleder Christian Andersen et godt håndtrykk, og begge parter er godt fornøyd med å ha avtalen på plass.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

sport

Som TUIL-spiller - under navnet "Lillemann" - herjet han med motstanderne på 70- og 80-tallet. Etter det har det blitt trenerjobber i TUIL, Fløya og Nordkjosbotn før iTromsø i dag kan presentere Allertsen som ny «Byen»-sjef.

Det betyr at han vender tilbake til fotballen etter halvannet års opphold. Da var han hovedtrener for Nordkjosbotn.

Mange søkere

Fotball-legenden med lang fortid i TUIL har planene klare. Inspirert av selveste Johan Cruyff og med flere spillere på vei inn skal Ishavsbyen bli et slagkraftig lag i 3.-divisjon.

Da Ishavsbyen la ut en stillingsutlysning av det særs kreative slaget tok 53-åringen kontakt – og fikk napp.

– Jeg hadde ikke trodd det, men det var faktisk mange interessante søkere. Og da Geir sendte melding var han førstevalget, sier styreleder Christian Andersen.

– Jeg var veldig heldig ettersom mange så nytten i det jeg står for som trener, sier Allertsen med et smil.

Spillermangel

Kult-klubben fra Tromsdalen har slitt tungt med oppmøte i mange år, og har flere ganger reist på bortetur med elleve-tolv spillere.

– Ishavsbyen har en stamme med stabilt gode spillere. Jeg har allerede fått forespørsler fra spillere som ønsker seg til Ishavsbyen med erfaring fra 3.-divisjon og høyere. Christian og jeg har allerede begynt å jobbe med spillerlogistikken, sier Allertsen, og garanterer samtidig:

– Jeg tviler på at vi opplever en kamp til der vi står med 11 utespillere og en innbytter med lyskestrekk, sier han og humrer.

"Drikke øl, drikke øl, drikke øl"

Likevel er han klar på en ting:

– Ishavsbyen må få lov til å være Ishavsbyen.

Etter hver seier de siste årene har de hvitkledde sunget den legendariske sangen «drikke øl, drikke øl, drikke øl».

– Nivået er der det er, og folk spiller på frivillig basis. Vi må trives i lag som et fellesskap på trening, i kamp og som lag. Det ligger i kortene at det blir mye sosialt også. Hvis du ikke trives sammen får du ikke resultatene du er ute etter.

Forbyr «f-ordet»

Ja, du leste riktig. Geir Allertsen skal også ta tak i verbale utbrudd mot omgivelsene.

– Som trener og leder er jeg opptatt av en ting. Måten folk oppfører seg mot hverandre, linjemenn, dommere og omgivelser. Ting jeg har tatt tidlig i andre jobber er gneldring på lagkamerater, motstandere og lignende. F-ordet er bannlyst under meg. Det skal du ikke høre i kamper fremover. Det høres helt forferdelig ut, sier treneren.

– Folk som gneldrer hele tiden er det verste jeg vet. Det er forferdelig å høre på, og jeg skal ikke ha det, sier han strengt.

Cruyff og landslaget

I tillegg til banne-forbud og flere spillere på vei inn garanterer Ishavsbyens nye trener underholdning i 3.-divisjon neste år.

– Det skal være underholdende å se på. Min filosofi går tilbake til Johan Cruyff, da han innførte totalfotballen som spiller og trener i Barcelona. Jeg leser mye om ham, ser en del på ham og er rimelig oppdatert av hans filosofi. Han har vært et forbilde.

Og foreløpig har han satt seg i respekt – etter en trening med gutta.

– Det var helt tyst i garderoben, og ingen turte å si noe før han begynte å prate. Slik er det sjelden os oss. Førsteinntrykket er godt, og mange i Ishavsbyen med ambisjoner er godt fornøyde nå, sier Christian Andersen.