Ny milliongave til turnforeningen: – Nissen kom tidlig i år

Gjensidigestiftelsen tok rollen som tidlig julenisse og ga en million kroner til utstyr i den nye hallen.

MILLION-OVERRASKELSE: Gjensidige-stiftelsen, her representert ved Sidsel Helene Meyer og Hanne Sofie Roaldsen (duoen til høyre) leverte en sjekk med en million kroner til styremedlem Børge Johansen og styreleder Katharina Torheim i Tromsø Turnforening.   Foto: Trond Tomassen

sport

Det var duket for juleforestilling med de aller minste fra Tromsø Turnforening i Gyllenborghallen lørdag. Flere hundre barn skulle vise seg fram for foreldre og annet publikum i hallen.

Før forestillingen kuppet Gjensidige showet da de serverte en sjekk på million kroner til ny turnhall.

– Dette er det største beløpet vi har delt ut til et idrettslag i Nord-Norge noensinne, sier Sidsel Helene Meyer, tillitsvalgt og styremedlem i Gjensidigestiftelsen.

- Grunnlag for flere idretter

– Det er flere hundre barn på venteliste, og med dette bidrar vi til at de kan øke kapasiteten, sier tillitsvalgt Hanne Sofie Roaldsen til iTromsø.

Som gammel turner mener Roaldsen det er ekstra viktig å bidra til at kapasiteten økes for Tromsø Turnforening.

– Det danner et grunnlag for andre idretter, og er ikke en typisk jente- eller gutteidrett. Dette er for alle, og flere som har blitt gode i ski og fotball har tidligere drevet med turn, sier hun.

To millioner på én uke

Leder av Tromsø Turnforening, Katharina Torheim, var et eneste stort glis da hun fikk overlevert sjekken.

– Vi må ha vært veldig snille i år; dette er den andre millionen vi får på bare en uke, sa Torheim da hun hadde mottatt sjekken, og la samtidig til:

– Hvis noen har litt tykke lommebøker er det bare å si ifra!

For den nye turnhallen er et spleiselag.

– Her må alle bidra, og nå har vi også betalt en stor inngangsbillett. Det er viktig for Gjensidigestiftelsen å ha aktivitet i Tromsø Turnforening, sier Sidsel Helene Meyer.