David (14) senket byrivalen etter ellevilt comeback

Tromsø HK hentet opp på utrolig vis 1-4 til 4-4 mot Bravo, før David Olsen (14) fullførte den mesterlige snuoperasjonen med sin 5-4-scoring sekunder før full tid i åpningskampen i Nyttårsturneringa.

MATCHVINNER: David Olsen ble matchvinner for THK etter å ha slått byrival Bravo 5-4.  Foto: Daniel Lilleeng

BITTERT TAP: Bravo-guttene ledet 4-1, men måtte til slutt godta at det ble et bitter 4-5-tap.  Foto: Daniel Lilleeng.

THK G14: THK sitt lag i G14-klassen sto for en enorm snuoperasjon i den første kampen i nyttårsturneringa.  Foto: Daniel Lilleeng

sport

I dag startet den tradisjonelle Nyttårsturneringa i Tromsøhallen, og pur idrettsglede ble allerede vist i det første byderbyet i den prestisjetunge håndballturneringen. Tromsø HK G14 tok imot Bravo G14 til en kamp de rødkledde sent kommer til å glemme.

For med kun få minutter igjen på klokka sto det 4-1 til Bravo og det meste så avgjort ut, men så skulle det skje et aldri så lite håndballmirakel på bane B i Tromsøhallen.

- Deilig å slå erkerivalen

- Det var litt surt å havne bakpå, for jeg synes vi spilte bra gjennom hele kampen og fortjente seieren. Heldigvis fikk vi den etter hvert, sier David Olsen til iTromsø rett etter at comebacket var et faktum.

- Vi har slitt med å slå Bravo denne sesongen, og har kun tapt og spilt uavgjort mot dem denne sesongen. Deilig å få revansje mot dem i dag, smiler matchvinneren.

For etter opphentingen til 4-4, så fikk THK et aller siste angrep til å avgjøre det hele. Sekundene tikket raskt mot kampslutt, men med to sekunder igjen på klokka mottok Olsen ballen.

- Jeg forsto egentlig ikke helt hva som skjedde. Plutselig hadde jeg ballen og måtte bare gå for skudd. Ballen gikk i mål og alle bare jublet noe så sinnsykt, forteller Olsen.

Stormet banen

Rett etter scoringen så stormet alle THK-spillerne banen, og jubelen til spillerne førte lydnivået til nye høyder i Tromsøhallen. En som fikk med seg snuoperasjonen og de elleville jubelscenene var arrangør for nyttårsturneringa Einar Sparboe Lysnes:

- Det er kjempeartig at slike ting skjer, og det viser at det svinger veldig fort i håndball. Plutselig får man en scoring ut av intet, og da får man nye krefter og troen på at det faktisk går an å snu det.

Olsen og resten av THK-spillerne skal nå ta det med ro før det braker løs med nye kamper i morgen.

- Men dette betydde ekstremt mye, spesielt siden det var mot Bravo, smiler Olsen.