Før Mørketidsløpet i helgen var den store snakkisen om superduellen mellom Tromsøs egen løpedronning Yngvild Kaspersen og tyske Simona Raatz, som hadde løyperekorden på mila på 38 minutter og 16 sekunder.

Men først i mål, i år som i fjor, kom den 19 år gamle medisinstudenten Arja Arnesen.

I fjor vant hun løpet på 40 minutter og 44 sekunder. I år ble det ny løyeprekord på 37 minutter og 57 sekunder.

- Det er helt fantastisk. Jeg er veldig overrasket over at jeg klarte det, sier Arja Arnesen til iTromsø like etter målgang.

- Helt strålende. Ny løyperekord. Fantastisk bra jobbet, sier løpsgeneral Nils I. Hætta og gir Arnesen et fortjent klapp på skuldra midt i intervjuet med iTromsø.

Les alt fra Mørketidsløpet her!

Holdt ryggen

Arnesen forteller om et godt disponert løp fra egen side.

- I starten var målet å bare holde ryggen til Yngvild (Kaspersen) og Simone (Raatz). Så gikk det overraskende greit og så klarte jeg å holde hele veien inn. Det hadde jeg ikke trodd, smiler 19-åringen.

Hun representerer BUL Tromsø, men satser på ingen måte på løping.

- Det er greit å teste formen og jeg tenker å løpe Midnight Sun Marathon til våren. Ellers i vinter har jeg ingen planer om å konkurrere i noe, men en randonnee-konkurransen kunne vært morsomt, sier Arnesen, som omtaler seg selv som hobbyløper.

En hobbyløper som nå har vunnet Mørketidsløpet to år på rad i kvinneklassen på mila.

- Jeg har ikke rukket og tenkt over forskjellen fra i fjor. men tida i år var jo mye bedre, smiler den sympatiske jenta.

- Tung dag

Tyske Simona Raatz hadde som mål å sette ny løyperekord. Det klarte hun ikke, for den ble satt av Tromsø-jenta Arja Arnesen.

Som nummer tre i mål kom Yngvild Kaspersen.

- I dag var bare en tung dag og da ble det som det ble. Jeg er egentlig i oppkjøringen til lengre løp, sier Yngvild Kaspersen, som satser på langdistanseløp og i mai skal løpe både en 30 kilometer og et maraton i Spania.

- Jeg kjenner at jeg må trener litt mer fart. Det er mye å skylde på, men det nytter ikke å skylde på noe annet enn seg selv. I dag presterte jeg ikke godt nok og det er det som er så fint med løping. Det er sånn sett en veldig ærlig idrett. I dag var jeg ikke bedre, sier Kaspersen.