Johann Forfang landet på 240 meter, men klarte ikke å holde seg på beina i Kulm. Selv om 20-åringen gikk på trynet i over 100 km/t gikk det etter forholdene bra med ham. Tromsø-hopperen jublet nede på sletta da han kom seg på beina!

OPPDATERT: Ifølge NRK har Johann Forfang vært på legesjekk og hopper ikke finaleomgangen. Men uansett ble det ikke noen finaleomgang på grunn av for dårlig forhold i bakken. Og dermed ble Forfang nummer fire i VM - med fall!

Det er mye adrenalin i kroppen når man hopper på ski. Johan Remen Evensen forteller i NRK-sendingen at han faktisk pådro seg en prolaps da han satte verdensrekord i 2011 (246,5 meter), men at han ikke merket skaden før flere uker etterpå.

Forfang tok faktisk ledelsen, selv om han ble trukket mye i stilkarakterer for fallet.

Dessverre hadde nok ikke Forfang sjanse til å ta medalje i VM uansett, for både Stefan Kraft, Peter Prevc og Kenneth Gangnes fløy langt ned i bakken i Kulm - og alle tre sto. Prevc hoppet 244 meter - 7,5 meter bak verdensrekorden til Anders Fannemel.

- Her ryker kanskje en pallplassering i VM, men du verden! Han synes det er gøy å hoppe på ski. Et nydelig skihopp! Han gjør ikke mange feil her, Johann, og får en vanvittig høyde nedover. Og når han kommer fra den høyden der, med den nysnøen som har lagt seg her nede, da lugger det litt. Og da forsvinner beina rett under ham, og han har ikke sjanse til å stå. Jeg håper det gikk bra med beina og knærne, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Forfang satte for øvrig ny pers i Kulm i går med 230 meter og lå på fjerdeplass i VM før dagens to omganger.