TROMSØ/KULM: For en opptur det ble for Johann Forfang i VM i Kulm. I går falt han på 240 meter noe som gjorde at han gikk glipp av en VM-medalje i den individuelle konkurransen.

På grunn av fallet var det usikkert om Forfang skulle være med i dagens lagkonkurranse, men han ble likevel medisinsk klarert.

Det angrer han ikke på i dag, for Forfang hoppet 218,5 meter og 201,5 meter og var sterkt delaktig i at Norge tok gull!

De tre andre på Norges lag var Anders Fannemel, Daniel Andre Tande og Kenneth Gangnes.

Historisk

Norge utklasset de andre nasjonene. Laget var 110,4 poeng foran Tyskland! Østerrike ble nummer tre.

– Det er så ufattelig stort! Jeg har egentlig ikke ord, det må få synke litt inn. Jeg synes det er ekstremt deilig å prestere i dag etter det som skjedde i går og at hele laget er der vi skal være for å vinne, synes jeg er stort, sier Johann Forfang til NRK.

– Jeg kjente at sistehoppet mitt ikke var helt fullklaff, så jeg jobbet veldig nedover for å «dra» meter ut av det i tunge forhold. Jeg var glad for at jeg klarte å komme meg ned over 200 meter. Jeg trodde jo det burde holde greit for å bevare ledelsen, sier Forfang.

Kenneth Gangnes var ankermann for Norge.

– Jeg var nervøs, selv om han måtte hoppe 130 meter, ikke sant? Jeg hoppet selv 130 meter på trening, så jeg følte at ingenting var avgjort. Det knøt seg i magen, sier Forfang til NRK.

Arne Scheie bekrefter at Johann Forfang er den første fra Norde-Norge som klarer denne bragden.

–  Det er ingen andre fra Nord-Norge som har klart det, så (Johann) Forfang er den første. I tillegg er det jo tidenes utklassing, det må jo være seier med godt over 100 poeng (110,4 poeng journ.anm.). Alle åtte hoppene satt i dag, så det var rett og slett helt fantastisk, sier Arne Scheie til iTromsø.

– Utrolig tøft

Faren Hugo Forfang var mildt sagt imponert over at sønnen.

Vi er rett og slett utrolig stolt i dag. Det han gjør, å prestere som ingenting har skjedd etter fallet i går, er utrolig tøft. Han var ganske forslått og selv veldig usikker på om han kunne hoppe på grunn av fallet i går, men så går han hen og hopper helt uanfektet, så det er rett og slett utrolig tøft, sier Hugo Forfang til iTromsø.

Følelsen av å være far til en verdensmester, har han ikke rukket å ta inn over seg.

Jeg har ikke klart å tenke på det en gang, men det står jo der for evig tid, så det kan man heller ta inn over seg etter hvert, men ja, utrolig stolt er vi, sier Hugo Forfang.

Seieren omtales som tidenes utklassing.

Alle fikk det til å stemme i dag, jeg tror aldri jeg har opplevd noe liknende. Til og med når Johann hoppet kortest av de norske i andrehoppet med 201 meter, slo han likevel konkurrentene med 50-60-poeng, så det var rett og slett utrolig, sier han.

iTromsø oppdaterer saken!

GULL! Kenneth Gangnes, Johann Forfang, Daniel Andre Tande og Anders Fannemel jubler etter å ha vunnet lag-VM i Kulm. Foto: Reuters
Johann André Forfang etter sitt ene hopp i lagkonkurransen søndag. Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters