Oppsettet for 1. kvalikrunde i NM i fotball for herrer er klart, og der er en debutant fra Tromsø-fotballen:

Lokomotiv Tromsø ble stiftet så sent som i 2008. Nå er kompisgjengen klar for NM-debut, etter 6.-plassen i 4.-divisjon i fjor.

De var tredje beste A-lag i avdelingen, og kom derfor akkurat innenfor NM-nåløyået.

- Det er veldig artig at vi faktisk får spille cupkvalik. Det var aldri noe vi så for oss da vi startet opp, sier Lokomotiv-veteran og lagets tidligere kaptein, Petter Strøm.

- Det er bestandig artig og litt spennende også med en debutant. Vi hadde Stakkevollan som debuterte i fjor. De holdt på å komme inn i 1.-runde fra 4.-divisjon, sier Kenneth Skoglund i Troms Fotballkrets.

Møter Fløya

Lokomotiv får en tøff oppgave mot Fløya i første kvalikrunde.

- Fløya, altså! Det blir bombe hvis vi tar dem, men alt er jo mulig, sier Petter Strøm.

Det advarer også Fløya-trener Tore Rismo om.

- Det er et lag som varierer mye, men på sitt beste er det et kjempegodt lag. Vi kommer ikke til å ta lett på oppgaven, varsler Rismo.

Han synes det er artig å få møte Lokomotiv Tromsø i en obligatorisk kamp.

- Jeg har et godt forhold til dem. Det er flere tidligere Fløya-gutter som har spilt der. Det er flinke fotballspillere som kanskje prioriterer ned fotballen og prioriterer studier og friluftsliv, sier Fløya-treneren.

"Øya" mot "Byen"

De andre kampene som involverer tromsølag i 1. kvalikrunde er Salangen–Skarpog Kvaløya–Ishavsbyen.

Kampene må spilles før onsdag 16. mars. Det skal spilles to kvalikrunder før 1. runde i NM - når alt av topplag i norsk fotball, inkludert lag som Rosenborg og TIL, kommer inn i konkurransen.

Lokomotiv Tromsø etter kamp mot Finnsnes 2 i 2015. Foran fra venstre: Petter Strøm, Martin Hovden, Vegard Angelsen, Anders Aalborg, og Espen Hauan. Bakerst fra venstre: Mathias Overrein, Christian Arkteg, Eirik Henriksen, John Fredrik Strøm, Håkon Johnsen og Nikolai Lindvall. Foto: Privat