Søndag kunne Bravo-herrene juble for årets første seier – etter åtte tap – da de vant en høydramatisk kamp mot Bossekop med 34–33.

Men det skjedde ikke uten et stort innslag av dramatikk underveis.

Tre røde på fem minutter

I løpet av kampens fem siste minutter ble det delt ut tre direkte røde kort, fra det svært erfarne dommerparet Tom Børge Johansen og Tor Arne Abrahamsen.

Håndball: Kommentator fryktet nådeløs dom fra TV-seere

– Tre direkte røde kort er veldig unormalt. Både i en lang håndballkarriere som spiller og dommer (33-34 år) så har det aldri skjedd før, sier Abrahamsen til iTromsø.

– Ikke over styr

Han avviser samtidig at kampen i Tromsdalshallen kan få noen betegnelse som skandalekamp.

– Det er en jevn og tett kamp, så vi velger å kanskje stramme det litt på slutten, slik at vi unngår noen store overfall på slutten, sier den erfarne dommeren.

Bravo-spillerne Simen Østgård Gabrielsen og Sander Skogvik fikk direkte rødt kort, samt Bossekop-spiller Ole Henrik Kristiansen.

En ting på dette bildet gjør Bravo-lederen ekstra stolt

– Det ene røde kortet er selvfølgelig mot slutten da Skogvik hindret dem i å ta et hurtig avkast. Da er det direkte rødt kort siden man er inne i det siste spilleminuttet. Det er ingen fare i det, men litt usportslig, mener dommeren.

– Det var litt dramatisk, og det blir litt dumt når resultatet blir påvirket av sabotasje. Vi føler oss snytt for poeng, sier BUL-trener Kai Olsen til iTromsø.

– Kan diskuteres

Når det gjelder det direkte røde kortet til Simen Østgård Gabrielsen erkjenner dommeren at det er et rødt kort som kan diskuteres.

– Det er et rødt kort som han føler var litt strengt, og vi diskuterte det etter kamp. Men vi vurderer det slik at spilleren er igjennom og blir taklet i luften, sier Abrahamsen.

Østgård Gabrielsen synes kortet var av den strenge sorten, men aksepterer avgjørelsen.

Fikk du med deg? Stjernekeeper sluttet etter uenighet med treneren

– Jeg føler at det er hardt idømt. Ut fra slik de vurderte situasjonen så har de en oppfatning av det, og jeg har en annen oppfatning av det.

– I kampens hete

– Det var ikke noe vondt i den taklingen, men jeg er 30–40 kilo tyngre enn han. Når jeg takler han får han en rotasjon, for jeg klarer ikke å holde han. Det høres ille ut når han lander, erkjenner Gabrielsen.

– Legger de røde kortene en demper på gleden over å endelig vinne kamp igjen?

– Det skjer i kampens hete og det skal være temperatur. Det blir hardt, men jeg føler ikke det var en stygg kamp. Jeg føler ikke det var en stygg kamp at folk gikk inn for å skade hverandre. Det er tøffe tak i herrehåndballen, sier Gabrielsen.

Les også: Hege (20) storspilte i ny, overlegen Bravo-seier

– Traff halsen og ansiktet

BUL-trener Olsen bekrefter at alle var venner i etterkant, og at det ikke oppsto tumulter til tross for misnøye med Bravos sabotasje.

– Det var ikke noe stygt spill før de siste fem minuttene, sier Olsen.

Mer om Bravo: Simona (31) gjør comeback etter ti måneder

Ole Henrik Kristiansen da han forsøkte å rive seg løs.

– Han hadde frimerke, og prøvde å rive seg løs. Da traff han i halsen og ansiktet, og det var greit rødt kort.