Silje Theodorsen åpnet rolig og var klart sist av de seks løperne da kvartfinaleheatet nærmet seg halvveis.

Så begynte en voldsom opphenting. Theodorsen passerte tre løpere i et jafs, og jaktet tetduoen på oppløpet.

Det gikk akkurat ikke. Hjemmehåpet kom i mål to tideler fra en finaleplass.

- Jeg er kjempefornøyd. Synes jeg gikk en bra prolog og en grei kvart. I dag er jeg ikke bedre, det er greit, sier Silje Theodorsen.

Tungt spor

Hun avslører at den rolige starten og voldsomme opphentingen ikke var et taktisk valg.

- Jeg valgte det innerste sporet. Det var ikke så mange som hadde gått der, så det var skikkelig trått, sier Theodorsen og fortsetter:

- Jeg måtte ha is i magen og prøvde å hente det inn. Jeg så de andre var stive, men det er et veldig kort oppløp. Du tåler ikke å ligge for langt bak.

- Kostet det mye krefter å hente opp så mange meter?

- Egentlig ikke. Jeg gir alt fra A til B og får en lettere start. Det er en ganske lang løype. Jeg hadde en dårlig start, men det er kun min egen feil.

Anna dropper renn

Anna Svendsen prøvde å ta føringen i sitt kvartfinaleheat, men klassisk-spesialisten gikk tilslutt i mål drøyt fem sekunder bak heatvinner Marthe Kristoffersen.

- Jeg vet jeg er startrask og måtte bare utnytte det litt. Det er litt tyngre å dra, så man burde egentlig ikke gjøre det. Men jeg tenkte man må bare prøve. Det er heller "all-in" eller ingenting, forklarer Svendsen.

Høyst sannsynlig får hun beskjed om at hun skal gå verdenscup i Drammen til uka i kveld. Da dropper hun morgendagens skiatlon.

- Jeg har jo lyst til å gå, men må tenke på at det blir for mange renn på kort tid, forklarer 25-åringen.

Stresset

Tromsøs tredje finalehåp, Anette Kjellbergvik, havnet langt bak i samme heat som Svendsen, og kom i mål 12 sekunder bak vinneren.

- Det var en kjempedårlig kvartfinale for min del. Det ble litt for mye stress og kaving. Da mistet jeg veldig mange plasser, kommenterer Kjellbergvik.

Hun er likevel fornøyd med dagen alt i alt. Målet var å gå videre fra prologen.

- Jeg var kjempefornøyd med prologen og følte jeg gikk bra på ski da. Det var for mye å håpe på å gå videre fra kvarten. Jeg hadde håpet å henge med litt lenger.

Anna Svendsen i aksjon på NM på ski på Storelva dag 2. Foto: Daniel Lilleeng