Bjarne (23) har jobbet 2.200 timer for Studentlekene i Tromsø

Bjarne Martinsen (23) har lagt ned en jobb av de sjeldne for Studentlekene i Tromsø.

SJEF FOR STUDENTLEKENE: Her er Bjarne Martinsen i Alfheim svømmehall. I bakgrunnen er undervannsrugbyspillere fra BSI i Bergen og NTNUI i Trondheim.  Foto: ¨Øyvind Sivertsen

sport

ALFHEIM: På 11 måneder har Bjarne – ifølge han selv – jobbet hele 2.200 timer med idrettsarrangementet som gikk av stabelen fra torsdag til søndag her i Tromsø.

– Jeg tenker at når man skal bygge noe stort fra grunnen av så trenger man folk som er villig til å jobbe mange timer. Studentlekene er først og fremst noe positivt for alle involverte; deltakere, frivillige, byen, samarbeidspartnere og klubbene, sier Martinsen.

– Det er noen som får seg nye venner, gode opplevelser og et godt minne. Summen av alt dette er ganske massivt. Det handler om livskvalitet. Og da er det lett å jobbe 2.200 timer, sier Martinsen, som er leder for Studentlekene.

Undervannsrugby

Samtidig som han har jobbet lange dager – og noen netter – med Studentlekene har han studert økonomi og administrasjon.

– Jeg har tatt en bachelor og har begynt på master. Jeg har fulgt emnene så langt etter normal studieprogresjon og i tillegg har jeg en jobb i 20-prosentstilling, sier Studentlekene-generalen.

– Er 24 timer i døgnet nok for deg?

– Egentlig ikke, sier Martinsen, som også er leder for TSI Volleyball.

LES OGSÅ: Sjefslaget viste skuddkraft i Studentlekene

Da iTromsø intervjuet Martinsen lørdag, var han på undervannsrugby i Alfheim svømmehall. Det er en idrett hvor TSI holder et godt nivå.

– Jeg var syv år på landslaget og tatt medaljer i alle valører i nordisk mesterskap, samt sølv og bronse i EM og VM, sier undervannsrugbyspiller Steinar Eilertsen.

850 deltakere

Totalt var det 850 deltakere på Studentlekene

– For mange er dette årets store happening, og noe de gleder seg til hele året. De møter gamle venner og får noen nye, sier Martinsen.

Og noen blir i studentidrettsmiljøet, selv etter at studietiden er over.

– Vi har ekstreme eksempler på karer i 30-årene som fortsatt holder på, og de er også viktige kontinuitetsbærere for oss og bidrar med veldig mye positivt.

SE VIDEO: Spilte kajakpolo

Han har langt fra alene om å gjøre en jobb som frivillig.

– Vi har 130 registrerte og i tillegg har vi cirka 100 som bidrar der det trengs, sier Martinsen.

Totalt konkurreres det i 12 idretter i Studentlekene her i Tromsø. Når studentlekene arrangeres i 2018 er det med ny idrettshall: Krafthallen II.

– Kapasiteten i idrettshallen er sprengt, med enda en hall får man flere treninger og flere idretter kan være samlet, sier Bjarne Martinsen.

BAKGRUNN: TSI fikk Studentelekene 2016

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport