GÅSBU/TROMSØ: Arnesen kom på 4.-plass på lørdagens 5 km fristil på Gåsbu i Hamar og var bare seks tideler bak Tiril Liverud Knutsen fra Konnerud som ble nummer tre.

– Jeg er selvfølgelig veldig godt fornøyd med løpet, men det er litt kjipt når du er så nært toppen. Samtidig vet jeg også at jeg har gjort det veldig bra, sier den Tromsø-bosatte Senja ski-løperen til iTromsø.

I fjor tok Arnesen gull i junior-NM.

LES MER: Hyllet etter NM-gull

– NM i år ble ikke som NM i fjor, men det gir meg like masse motivasjon. Når du vet at du er så nært, så vil du jobbe deg oppover. En 4.-plass i dag er motiverende, sier Arnesen, som var 21 sekunder bak vinneren Martine Engebretsen fra Heming i Kvinner 18-klassen.

I samme klasse kom Ingvild Margrete Ofstad fra Tromsø Skiklubb Langrenn på 7.-plass. Hun var 33 sekunder bak vinneren.

– Det er jeg veldig godt fornøyd med. Medaljene jeg har tatt i NM før henger høyest, men det var godt å få det til et godt løp på distanserenn igjen, sier 17-åringen.

LES OGSÅ: Disse utøverne sikret NNM-medaljer til Tromsø

Duoen - som går på Norges Toppidrettsgymnas her i Tromsø - satser nå på edelt metall for Troms på søndagens stafett.

– Det er medalje som er målet, faktisk. Vi har flere gode løpere, sier Ofstad.

– Å klare det på stafetten nå ville betydd ekstra mye. Selvfølgelig er det å ta en indivduell medalje spesielt, mens på stafett er det flere som går sammen, og det villle vært veldig artig om vi kunne klart det, sier Arnesen.

Troms' stafettlag blir tatt ut lørdag kveld. Fredag kom Synne Arnesen på sjetteplass og Ingvild Ofstad på 15.-plass på 10 km klassisk i junior-NM.