Norges Cykleforbund har tatt ut seks juniorer til etapperittet Course de la Paix 2016 (Lille Fredsløpet) som arrangeres i Tsjekkia 5.-8. mai.

Andreas Leknessund fra Tromsø er en av disse:

- Andreas er førsteårsjunior og debutant på landslaget med store tempo- og bakkeegenskaper. Han kan hevde seg i sammendraget, men er mest med for å få erfaring, sier landslagsleder Kai Lexberg.

- Det er gøy å bli tatt ut. Som nevnt er det mye for å få erfaring. Jeg håper dette kan føre til flere ritt for landslaget senere. Jeg er fortsatt bare førsteårsjunior, så jeg har enda en sesong som junior etter denne sesongen. Jeg har et ønske og et mål om å kjøre så mye på landslaget som mulig, sier Leknessund til iTromsø.

Uttaket kom nok ikke helt overraskende på, for Leknessund har imponert stort den siste tiden. Blant annet har han vunnet to kermisritt i Belgia.

LES OGSÅ: Oppsiktsvekkende testresultat og ny seier

LES OGSÅ: Vant ritt og får ros av Kaggestad

Det Lille Fredsløpet er et hardt etapperitt som består av fire fellesstartetapper og en tempo.

- Det er nok det hardeste rittet og det rittet med størst prestisje for juniorene. I uttaket har vi lagt vekt på at vi trenger ryttere som både kjører godt på tempo og i bakkene, samt noen med erfaring som kan hjelpe de andre, sier landslagsleder Kai Lexberg.

- Jeg håper å gjøre det så godt som mulig. Jeg vet foreløpig lite om nivået internasjonalt, så det er vanskelig å si, sier Leknessund om sine egne sjanser i Lille Fredsløpet.

Uttaket:

Sedrik Ullebø, Sogn CK

Ludvik Holstad, Lillehammer CK

Andreas Leknessund, Ringerike SK (tidligere Tromsø Cykleklub)

Iver Knotten, Tønsberg CK

Håkon Aalrust, Ringerike SK

Sindre Kulset, Ringerike SK