Kritikken hagler mot Ap etter Grønnåsen-vedtak: – Ødelegger for skimiljøet

Jorid Degerstrøm og flere andre i skimiljøet er rystet etter at Grønnåsen skistadion ble vraket i kommunestyret.

SKUFFET: Jorid Degerstrøm (innfelt) kritiserer kommunestyrets valg om å droppe Grønnåsen-planene.Illustrasjon: Asplan Viak Foto: Christer Pedersen 

SKRINLA GRØNNÅSEN-PLANENE
  • De storstilte planene om Barents Arena på Grønnåsen fikk seg et realt skudd for baugen i onsdagens kommunestyre.
  • Da vedtok politikerne at man skal komme til enighet med skimiljøet og at stå for alle kostnader for å løse problemene på Templarheimen.
  • Det betyr i klartekst at planene om Barents Arena i Grønnåsen parkeres for godt.
  • Det har vært jobbet med Grønnåsen-planene i tre-fire år. Allerede i februar ble det sendt inn et reguleringsforslag til Tromsø kommune.
sport

TROMSØ: – For Tromsø Skiklubb Langrenn (TSKL) vil det ødelegge mye å ikke ha en ordentlig skistadion, sier Jorid Degerstrøm til iTromsø.

Hun har vært i TSKL i en årrekke, både som aktiv løper, trener og nå er hun «skimamma». Da kommunestyret tirsdag – med Arbeiderpartiet i spissen – valgte å droppe planene om Grønnåsen ble hun særdeles overrasket. Dette skjedde samtidig som de samme politikerne stemte fra reguleringsplanen for Tromsøbadet.

«Vinterbyen Tromsø»

– Det at vi får et nytt badeland og turnhall er selvfølgelig. kjempeflott, understreker Degerstrøm.

Og fortsetter:

– Men at politikerne går bort fra det de på sett og vis har lovd – en ny skistadion i Grønnåsen – er veldig skuffende og ødeleggende for skiidretten. For å kunne arrangere skirenn må man ha en skistadion. Tromsø liker å fronte seg selv som «Vinterbyen Tromsø», men dette er ødeleggende for vinteridretten i Tromsø, sier Degerstrøm, som også er landslagslege for Norges herrelag i fotball.

LES OGSÅ: Grønnåsen skrinlegges

– Forskning viser at skal du få folk i aktivitet må du ha næranlegg. Se bare hvor folksomt det er på Charlottenlund. For folkehelsen er det generelt masse bra i Tromsømarka. Men for skiidretten er det veldig ødeleggende at de tar bort skistadion og ikke erstatter den på Tromsøya, sier hun.

– Kan kvele miljøet

På Facebook hagler det av kommentarer langrennsmiljøet.

– Et skimiljø uten anlegg til å arrangere ski- og skiskytterkonkurranser større enn sonerenn, mangler en viktig inntektskilde og etter hvert nødvendig arrangementskompetanse som en levedyktig klubb må ha. Dette er et farlig godt forsøk på å kvele ski- og skiskyttermiljøet i byen, melder Geir Håvard Hanssen i Tromsø Skiklubb Langrenn.

LES KOMMENTAR: "Nå er det nok bråk"

– Dette er temmelig klosset håndtert av Tromsø kommune. Er nok mulig å finne løsning på Templarheimen, men da vil det koste et større beløp med løypeomlegging, mulige skibruer og utvidelse av stadion, kommenterer Nils Chr. Fareth.

– Trist og uforståelig. Har aldri trodd at en enkeltsak skulle få meg til å vurdere å stemme noe annet enn Arbeiderpartiet, men nå vet jeg ikke helt, skriver Morten Gammelgård Pedersen.

– God løsning

Jarle Heimann, gruppeleder i Ap, avviser at man ødelegger for skisporten i byen, men skjønner at det kommer kritikk. Han sier at kommunen ønsker å få til en avtale med TSKL om Templarheimen, der kommunen dekker alle kostnader som er nødvendig for å få til et anlegg der.

– Dette er vel så mye et signal til byrådet og administrasjonen om å få til en løsning. Problemet med Grønnåsen er at det vil medføre store uttak av Tromsømarka og at det økonomisk er svært vanskelig å få til, sier Heitmann.

– Men tror du det er mulig å få til en god skistadion på Templarheimen når også Tromsøbadet og turnhallen er der?

– Ja, det tror jeg. Det jobbes godt i kommunen med de skissene som er der, og vi får til en god løsning. Både Tromsø kommune og skiidretten må jobbe i lag, og det har jeg stor tro på at vi klarer, svarer Heitmann.