Tok NM-sølv i lagtempo

Andreas Rikardsen Leknessund (17) fra Tromsø bidro til at Ringerike SK tok sølv i lagtempo.

NM-SØLV: Her er Andreas Leknessund (til høyre) sammen med Sindre Kulset og Tore Andre Aase Vabø.  Foto: Privat

sport

– Det er artig å ta medalje i NM og spesielt gøy at vi gjorde det som et lag. Lagtempo har vi trent mye på den siste tiden, så NM-medalje ble en fin belønning, sier Andreas Rikardsen Leknessund til iTromsø.

Leknessunds lag, Ringerike SK, var 26 sekunder bak Tønsberg CK. Lillehammer kom på tredjeplass, 52 sekunder bak vinnerlaget.

På søndagens fellesstart ble det 16.-plass for Leknessund, men da handlet det om å gjøre en god jobb for laget.

– Formen så langt har vært bra. Jeg merker selvfølgelig gårsdagens lagtempo og fellesstarten i beina. Men det gjør nok alle, så det gjør ikke noe, sier 17-åringen.

Han forteller at laget åpnet i et kontrollert tempo og at de fant en god flyt i gruppa.

– Alle tre jobba cirka like mye inn til toppen av en ganske lang og hard bakke halvveis i løypa. Derfra og inn mistet vi litt den gode flyten vi hadde. Det blir naturligvis sånn når man begynner å bli sliten, og noen mer sliten enn andre. Jeg er den av oss tre som så langt har satset mest på tempo. Jeg hadde en del mer å gå på mot slutten. Det var derfor naturlig at jeg skulle ta de lengste og hardeste føringene inn mot mål, forteller syklisten fra Tromsø.

Med seg til NM i Bodø har Andreas en stor heiagjeng fra Tromsø og Nordland. Mamma Oddveig Rikardsen var attpåtil på en av sekunderingspostene i går.

– Det er veldig artig at det ble sølv og veldig spennende å se på. Andreas er åpenbart i veldig god form, sier Rikardsen til iTromsø.

Andreas flyttet sørover for å gå på NTG Bærum for ett år siden. Utviklingen har vært stor, og mamma ser stor forskjell.

– Ja, det gjør jeg. Jeg skjønte for ett år siden at han hadde noe i seg, og han trente godt det siste året han bodde hjemme også. Han ble imponerende flink til å komme seg ut alene, sier Rikardsen.

Og fortsetter:

– Etter at han flyttet sørover har han fått et miljø rundt seg med trenere som har veiledet han. Han har også fått mye mer ritterfaring. Det var begrenset hvor mye han kunne få av det i Nord-Norge. Det siste året har han syklet i større felt og fått bryne seg på sterkere konkurrenter, sier Rikardsen.

LES OGSÅ: Oppsiktsvekkende testresultat og ny seier til Leknessund

I morgen er det individuell tempo i Bodø - og her er Andreas en av flere favoritter. Fredag avsluttes NM med gateritt.