Sesongmålet kan falle i grus etter kollisjon med stein

Einar Bjørn (48) var uoppmerksom et lite øyeblikk. Det setter Offroad Finnmark i fare.

GEVINST Andreas Setting (til venstre) jubler med Einar Bjørn etter 2.-plassen, som ga dem en sjekk på 20.000 kroner.   Foto: Foto: Reiulf Grønnevik

sport

– Det er et brudd eller en brist. Det vet jeg ikke helt enda, men det er ikke skader på indre organer, så da er ikke det nødvendig med røntgen, sier Bjørn til iTromsø.

Det er dårlige nyheter når han egentlig skulle ligge i hardtrening før et ritt i månedsskifte juli-august. Da er det Offroad Finnmark 700 på tapetet.

– Vi skulle trene offroad, og jeg var uoppmerksom. Jeg så meg tilbake, og da var det en stein foran meg. Jeg stupte over styret, og landet på skulderen og brystet, forteller Einar Bjørn om ulykken.

Brist eller brudd

48-åringen kan så vidt sykle uten enorme smerter, og humpete vei, nysing og andre bevegelser er langt fra optimalt når du har brist eller brudd i et ribbein.

– Det er ikke mulig å sykle med så store smerter. Det er sikkert mulig å gjennomføre, men ambisjonsnivået er høyere enn som så, sier Bjørn, og forteller videre at de ønsker å kjempe i toppen. I 2014 ble han nummer to sammen med klubbkamerat Andreas Setting.

– Hvis han ikke blir klar, så blir det ikke sykling. Det er vanskelig å finne en ny makker på så kort tid, så vi får ta en evaluering fremover, sier Setting, som innrømmer at det hadde vært en stor nedtur.

– Det store målet

– Det har vært det store målet helt fra vinteren, der vi har trent og gjort oss klar for akkurat det rittet, sier terrengsyklisten.

– Men helsa kommer først, legger Setting til.

Ribbeinsskadde Bjørn sitter ikke stille, og er stadig ute på sykkelturer. Han unngår dog humper i veien, men holder beina i gang.

– Det var planen, og er fortsatt planen selv om et ikke er den ideelle oppladningen, sier Bjørn.

– Veldig trist

Det kan være siste gang duoen forbereder seg til et så hardt ritt, innrømmer Bjørn.

– Det er veldig trist, jeg vet ikke om vi klarer å motivere oss for dette nok en gang. Både for hode og kroppen er dette tøft. Vi får se om det blir flere ganger, sier Bjørn til iTromsø.