Anna Svendsen vant Tour de Andørja sammenlagt etter en helg med tre konkurranser. Det gjorde hun etter 3.-plass i terrengløpet på fredag, 1.-plass i sykkelrittet på lørdag og 3.-plass i fjelløpet søndag.

Skiløperen, som er en del av Team Nord-Norge, vant sammenlagt i fjor, og tok dermed karrierens andre tittel i Tour de Andørja - seks færre enn storesøster Sara Svendsen.

– Målet var å vinne sammenlagt, så det var veldig gøy, sier Anna Svendsen til iTromsø.

Les også: Skal prøve å ta igjen søsterens "uoppnåelige" rekord

- Beinhardt

I fjor knuste Svendsen alle konkurrentene, men i år ble det langt tøffere. Selv om hun har lagt bak seg en bra treningsmåned i juni, så har hun ikke løpt i nærheten av like mye som hun gjorde i fjor.

– Jeg hadde ikke samme løpeform i år som jeg hadde i fjor, og spesielt fjelløpet i dag var beinhardt. Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå denne helga, for jeg vet at det er tre tøffe konkurranser, sier skiløperen.

Det kanskje mest overraskende denne helga var at hun vant sykkelrittet.

- Vi endte opp tre stykker i spurten, og der var jeg sterkest. En liten revansj fra fjoråret, da jeg ikke klarte å vinne, forteller hun.

- Jeg tror jeg har vunnet sykkelrittet en gang før, da i spurt med Sara og en til, mener lillesøster Svendsen og viser til da hun vant i 2012.

Vant eliteklassen

Bjørn Anders Johnsen (25), syklist som bor og jobber i Tromsø, vant sykkelrittet i eliteklassen.

- Det var målet mitt på forhånd, og etter at det ble hentet inn et stort brudd, så stakk jeg og tre andre ifra. Etter det syklet jeg fra resten og kom alene i mål, forteller Johnsen til iTromsø.

Han sykler for Gaudal CK, sykkelklubb fra Melhus.

- Det gjør jeg primært fordi det ikke finnes nordnorske klubber med støtteapparat. I Gauldal så har vi servicebiler og mekanikere, så det er hovedgrunnen, sier 25-åringen.

Tilbake på rulleski

I de to siste ukene har Svendsen trent på rulleski og har kunne skøytet normalt etter operasjonen.

- Det var derfor jeg tok operasjonen, og jeg er veldig glad for at jeg gjennomført den, selv om det betydde at jeg ble satt på sidelinja i hele mai, sier 25-åringen.