Trenertalentet Richard (20) er svømmetrener for Tromsøs Rio-håp

Richard Hoe Skog (20) er med landslaget verden rundt for at Adam Ismael Wenham (17) skal ta medaljer under Paralympics i Rio de Janeiro.

TRENERTALENT: Richard Hoe Skog (til høyre) er et stort trenertalent. Her sammen med Adam Ismael Wenham.  

NM-KLAR: Thunem har den siste tiden trent i Oslo, men er klar for NM.  Foto: Tromsø Svømmeklubb

sport

I en alder av 20 år har Richard Hoe Skog allerede hovedansvaret for Tromsøs beste svømmere.

- Jeg trives veldig godt med å være trener,  og har alltid like å trene og jobbe med utøvere. Det er bare noe med det å være med på og utvikle utøvere, og er en utfordring som jeg finner veldig spennende, sier Hoe Skog til iTromsø, som ikke tror hans unge alder har noe å si.

- Jeg tror det verken påvirker meg eller utøverne i treningsarbeidet, og er ikke en viktig faktor i det hele tatt.

Les også: Drømmer om landslaget, VM og OL

Florida og Spania venter

Adam Ismael Wenham skal delta i Paralympics i Rio de Janeiro i september, og veien dit for å ende opp som vinner av en Rio-medalje er beintøff. Nylig var Wenham og Hoe Skog i Sierra Nevada i Spania med landslaget på treningsleir, og videre skal det være treningsleirer i Fort Lauderdale i Florida i slutten av juli og to uker i Callela i den katalanske delen av Spania i starten av august. Hoe Skog legger ikke skjul på at der stas å være en del av landslaget de neste månedene.

- Det er rått rett og slett. Det å se hvordan de beste utøverne i landet trener og få med seg hva som gjøres på landslaget, er en utrolig bra erfaring og lærerik opplevelse, og er noe jeg kan ta med meg videre til treningen som gjøres i Tromsø.

I september reiser Wenham til Rio de Janeiro for å jakte medaljer, mens Skog skal sitte i Tromsø og følge med.

- Det å jobbe hver dag med en treningsmaskin som Adam er veldig motiverende, og gjør at jeg også må yte mitt beste for å forberede han best mulig, sier trenertalentet.

- Tidene han har fra da han tok bronse i EM er absolutt gode nok til å være en medaljekandidat under OL. Medalje er en veldig reell målsetting, legger 20-åringen til.

Les også: Hun hadde lagt opp. Han prøvde på det "umulige". Nå er begge på vei mot OL.

- Veldig dedikert

Skryten hagler fra ledelsen i Tromsø Svømmeklubb om deres egen trener.

- Richard har trådt til da André (tidligere svømmetrener) fikk seg jobb idrettskretsen, og brukt masse tid på utøverne og er en stor ressurs for oss, sier styreleder for Tromsø Svømmeklubb, Anne-Grete Sandaunet.

- Richard er veldig engasjert og veldig på hugget, og det har gjort det enklere for meg å trekke meg mer og mer ut. Han er veldig strukturert og har et stort mål om å bli trener på fulltid, sier tidligere svømmetrener i TSK, André Eide, som har fungert som veileder for 20-åringen.

Klar for NM

Til helga svømmes det NM i Kristiansand, og Tromsø Svømmeklubb reiser nedover med Skog som trener og fire svømmere. Wenham, Ingrid Thunem, Malene Fjellstad og Cecilie Klingenberg skal representere Tromsø Svømmeklubb. De to sistnevnte var nylig på treningsleir i Bulgaria.

- Dette er sesongens hovedmål for dem, og det er jo alltid gøy å se hvordan man gjør det i år kontra fjoråret, og om det vi har gjort på trening har ført til forbedringer, sier Hoe Skog.