Søndag kveld kunngjorde Bravo at duoen er klar for klubben.

Danske Janne Dahlmann er hele 186 centimeter høy, og lagets danske trener Bo Andersen kjenner til spilleren fra dansk håndball.

– Hun er en stor sterk jente på 186. Hun gir oss noe av det vi mangler, med skuddkraften utenfra. Hun kan avslutte fra 11-12 meter. Kan åpne forsvaret når de står defensivt på oss. Hun kan gi oss noe helt annet i spillet som vi har manglet, sier Bo Andersen.

Da han fikk vite at spilleren ønsket seg til utlandet var han rask med å ta kontakt. Uten at Bravo har lagt inn noe økonomi i å hente utlendingene.

– Vi har skaffet jobb til dem begge to, og presentert måten vi vil jobbe på. De har likt det, og derfor har de valgt å si ja, sier Andersen.

– Eksplosiv

Samtidig kommer altså den tyske målvakten Hanne Belgardt, med erfaring fra nivå 3 i Tyskland, inn i klubbens keeperteam sammen med Hege Henrikø Eriksen og Kamilla Nordgård.

– En meget eksplosiv keeper som er utrolig sterk i 1-mot-1-spillet og god i utkastene. Hun er en annerledes type enn Hege. Det var naturlig å finne en keeper som henne, mener Andersen.

Duoen ankom Tromsø i formiddag, og har sin første økt med resten av laget i kveld.

– Vi har valgt å satse på en smalere tropp i år, forteller treneren.

Flere nye

Det er også tre andre ferske ansikter i Bravo-troppen. Harstad-jentene Elisabeth Aronsen (23, venstrekant) og Jill Ingebrigtsen (28, strekspiller), begge med fortid i TSI, er klar for klubben.

Det samme er playmaker Camilla Skogheim (22) fra Halden.

– Hun er en spennende spiller som har overrasket meg helt vilt på trening til nå, skryter Bo Andersen.