Bravos trener blir landslagstrener

Bo Andersen (41) skal kombinere trenerjobben i Bravo med jobben som Litauens nye landslagstrener.

FORNØYD: Bravo-trener Bo Andersen.Foto: Rune Stoltz Bertinussen 

sport

Den danske treneren som kom til Bravo i fjor er klar som ny landslagstrener for Litauen.

Men treneren blir værende i Bravo også.

- Det er snakk om en halvtidsjobb med samlinger på tilsammen 50-60 dager i året i Litauen, i tillegg til noen internasjonale datoer. Det er en halvtidsjobb, forteller Bo Andersen til iTromsø.

Han får med seg sin mangeårige assistent fra tidligere treneroppdrag, danske Lars Pedersen, som assistent.

- De vil gjenreise håndballen i Litauen, og der skal Lars og jeg gjøre en jobb. Jeg vil følge de litauske spillerne via video uansett hvor de spiller rundt omkring i Europa, og se dem live når det passer i programmet, sier Andersen.

- Et pluss i margen

Styreleder i Bravo HK, Asgeir Kaldhol, mener ordningen er gunstig for Bravo.

- Det er vanvittig spennende. Det viser at vi har en internasjonal ressurs hos oss, og vi ser det bare som et stort pluss i margen for Bravo. Han vil få nye impulser fra utlandet og et internasjonalt miljø, som vi kan dra nytte av, sier Kaldhol.

Bravos mangeårige spillerprofil og kaptein, Maria Oppegaard, er gravid og uaktuell for spill. Det er hun som vil ta et hovedansvar i perioder hvor Andersen blir borte fra Tromsø.

- Vi har såpass mange dyktige folk i vår klubb, at dersom Bo blir borte i ti dager, så håndterer vi det greit. Vi har dessuten sett på terminlisten og sett at det er lite som kolliderer frem mot nyttår, kommenterer Asgeir Kaldhol.

Håper på mesterskap

Litauen var sjanseløse på en plass i vinterens EM-sluttspill, og tapte i juni 19-36 mot Norge i en kvalifiseringskamp til mesterskapet. Med et planlagt løp frem mot 2020, håper Bo Andersen å få landet tilbake på damehåndball-kartet.

- Det er viktige kvalifiseringer til OL, VM og EM i løpet av den perioden. På sikt er målet å få landslaget dit, sier Bo Andersen.