TROMSØ SENTRUM: I helgen dukket Antidoping Norge opp på fotballkampen mellom Stakkevollan og Burfjord i 4.-divisjon. En av de utvalgte, en Burfjord-spiller, nektet å avlegge urinprøve og forlot stedet til tross for advarsel fra Antidoping Norges representanter.

Spilleren kan vente seg en hard straff.

Styreleder i Troms fotballkrets, Øyvind Alapnes, ble orientert om saken mandag morgen.

– Først og fremst er vårt syn klart og tydelig: Vi ønsker et dopingfritt idrettsmiljø, og vi er veldig glade for at et organ som Antidoping Norge tester – ikke bare i toppen, men også i bredden, sier Alapnes til iTromsø.

Og fortsetter:

– Ikke bare idretten, men også på treningssenter, handler det om å være forbilder. Og også lokalt er man forbilder. Vi ønsker at det er rent helt fra toppen og ned til laveste nivå.

Styremøte tirsdag

Han er leder av Troms fotballkrets på fjerde året – og dette er den første dopingsaken han får i fanget.

– Jeg tror generelt at fotballen er veldig ren, men det er klart at det er uheldig at et slikt tilfelle oppstår. Vi skulle vært det foruten. Men det er bra at antidopingarbeidet fungerer, og at de dukker opp på alle nivå, sier Alapnes.

Tirsdag har Troms fotballkrets styremøte.

– Saken er veldig fersk, så vi har ikke fått laget en handlingsplan. På styremøtet tirsdag er det naturlig at saken blir et tema, og at vi kanskje der beslutter hvordan vi skal forholde oss til det videre, sier Alapnes.

På dagtid mandag hadde ikke 4.-divisjonsspilleren anledning til å snakke med iTromsø.

Men til VG søndag kritiserte han Antidoping Norge for å gå etter en eldre spiller på laget som ikke spilte kampen.

– Jeg angrer litt på at jeg ikke sa ja med en gang, men jeg føler og at jeg må fram og demonstrere mot tullet med ressurser, sa han til VG søndag.

– Hjertelig velkommen

Men fotballkretslederen i Troms er altså klar på Antidoping Norges arbeid er viktig – også på breddenivå.

– Antidoping Norge er hjertelig velkommen til våre arenaer. Det tror jeg er holdningsskapende. Jeg registrerer at det lokale idrettslaget tar avstand fra at spilleren nektet å ta prøven, noe vi er veldig glade for, sier Alapnes.

Og er klar på at det saken bør ende med at fotballspillerne må få straff.

– Det er ingen tvil om at å stikke av fra en dopingprøve bør medføre en konsekvens. Tillater man det, ødelegger man hele systemet. Men jeg vil understreke at vi ikke er det dømmende organ her. Saken skal sikkert belyses fra flere sider før man eventuelt får en dom, sier Alapnes.