Supersøndag i Tromsø-idretten: - Uheldig at dette skjer

I løpet av tre og en halv time starter seks arrangementer i Tromsø kommende søndag.

SAMTIDIG: Bravos damelag, TILs herrelag, Fløyas damelag og Ishavsbyens herrelag er blant dem som spiller på samme ettermiddag i Tromsø kommende søndag. Foto: Daniel Lilleeng og NTB scanpix. 

sport

Er du sportsinteressert og liker lokal idrett er søndag en fest for deg. Fra klokken 14.00 til 17.30 starter seks forskjellige kamper i byen. Fem fotballkamper og Bravos damelag i håndball.


14.00 TUIL-Oppsal (TUIL Arena, herrer)

14.00 Bravo-Hønefoss (Tromsdalshallen, damer)

15.00 Fløya-Øvrevoll Hosle (Fløyabanen, damer)

15.30 TIL-Sogndal (Alfheim stadion, herrer)

16.00 Ishavsbyen-Bjørnevatn (TUIL Arena, herrer)

17.30 Fløya-Kirkenes (Fløyabanen, herrer)


I Tromsdalen sparker og kaster henholdsvis TUILs herrelag og Bravos damelag i gang søndagen nøyaktig samtidig – klokken 14.00.

– Vi får ikke gjort så mye med det, men tar man på de større brillene er det uheldig at vi ikke kan samordne oss bedre, sier Roger Ness, TUILs daglige leder til iTromsø.

For TUIL er billettinntekter en del av budsjettet, og særlig det faktum at TIL starter sin kamp halvannen time senere kan ha noe å si for hvor mange som kommer.

– Samtidig hadde det vært verre om vi hadde møtt Senja, Finnsnes eller Alta, poengterer Ness.

– Ikke bortskjemte

I Fløya-land på Tromsøya starter Fløyas damelag sin 1.-divisjonskamp mot Øvrevoll/Hosle klokken 15.00.

– Samme dag arrangerer vi faktisk Fløyadagen som skal knytte medlemmene fra yngres, damer og herrer tettere sammen. Her skal vi ha fotballaktiviteter og bueskyting som avsluttes med at medlemmene er inviterte på damekamp klokka 15.00 og herrekamp 17.30. sier Mats Warvik, styreleder i Fløya til iTromsø.

Han velger å se positivt på at det skjer mye samtidig i idrettsbyen Tromsø.

– Vi henter uansett ikke våre inntekter fra hjemmekampene, og derfor påvirker dette oss i liten grad. Nå er det også sånn at de som kommer på Fløya-kamp er genuint interessert. Vi er ikke bortskjemte med hundrevis av tilskuere, men håper på en del flere på grunn av at vi har Fløya-dagen, sier Warvik som mener det nok er ”en større utfordring for TUIL og TIL som er avhengige av publikum.”

- Håper folk kommer

Litt lenger sør på øya – på Alfheim stadion – spiller nevnte TIL en meget viktig eliteseriekamp mot Sogndal klokka 15.30.

– Det er jo veldig gledelig at det skjer så mye på sportsfronten på en og samme dag. Tidspunktene gjør at det ikke er lett å få med seg flere av kampene, men vi håper at flest mulig kommer for å se TIL-Sogndal. Det er en svært viktig kamp for klubben, så vi håper at folk kommer for å skape liv, en flott ramme og atmosfære på Alfheim, sier Nils Jarle Sætre, kommunikasjonssjef i Tromsø Idrettslag til iTromsø.

– Hard kjerne

Tilbake i Tromsdalen spiller 3.-divisjonslaget Ishavsbyen kamp klokken 16.00 mot Bjørnevatn.

– Det er veldig synd for alle de andre at det er Ishavsbyen-kamp akkurat da. På Alfheim blir det nok slunkne tribuner, spøker Christian Andersen, styreleder i Ishavsbyen.

Han synes det er litt synd at kampene går innen så kort tidsrom.

– Vi har ikke noe veldig fokus på arrangement, men vi har brukt å ha litt kaffe. Det er uansett litt rart at det ikke går å prøve å planlegge sammen. For oss er det harde kjerne som kommer, og kan være opp mot 50 stykker, sier Andersen til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport